Segueix-nos a    facebook
mida text - A +
Actualitat del CADS
Primera Setmana Europea del Desenvolupament Sostenible 17/04/2015
| Imprimir |  Correu
logo-esdw-en.pngEntre el 30 de maig i el 5 de juny de 2015 tindrà lloc la primera Setmana Europea del Desenvolupament Sostenible (European Sustainable Development Week), una iniciativa impulsada per la European Sustainable Development Network amb l’objectiu d’estimular i fer visibles les activitats, els projectes i els esdeveniments que promouen el desenvolupament sostenible arreu d’Europa.

La Setmana Europea del Desenvolupament Sostenible està oberta a la participació d’una gran varietat d’organitzacions, entre les quals governs, centres de recerca, centres educatius, empreses, associacions i altres entitats del món civil, així com al conjunt de la ciutadania. Tots ells hi poden participar presentant iniciatives que permetin visualitzar el seu compromís actiu amb el desenvolupament sostenible (conferències, exposicions, projectes educatius, etc.)

[Llegir-ho tot...]
 
‘Key challenges for European seas and oceans’ 14/04/2015
| Imprimir |  Correu
foto_web_key_challenges_for_european_seas_and_oceans.jpgLa xarxa European Environment and Sustainable Development Advisory Councils (EEAC) ha organitzat una jornada sobre els reptes clau per als mars i oceans, celebrada el 14 d’abril de 2015 a la seu de Brussel·les del Parlament Europeu.

En el marc d’aquesta jornada, que té per títol ‘Key challenges for European seas and oceans’, el grup de treball de l’EEAC sobre Afers Marins i Aigua ha realitzat la seva reunió anual.
[Llegir-ho tot...]
 
Presentació de l’Anuari de la Reforma Horària 2014 07/04/2015
| Imprimir |  Correu
reforma_horria.jpgLa Iniciativa per a la Reforma Horària presenta l'Anuari 2014 que recull la feina feta durant el seu primer any, centrat en la fonamentació de la reforma. En aquest anuari es recullen, entre altres, articles de l'Hble Sr. Francesc Homs, conseller de la Presidència, i del Sr. Ferran Rodés, president del CADS.
[Llegir-ho tot...]
 
El CADS participa al seminari 'Improving knowledge for enhanced climate change response and decision-making', organitzat per JPI Climate 27/03/2015
| Imprimir |  Correu
El director del CADS, Arnau Queralt, participarà en el seminari organitzat per la iniciativa JPI Connecting Climate Knowledge for Europe, que tindrà lloc els dies 21 i 22 d'abril de 2015 a Brussel·les. El seminari, que té per títol Improving knowledge for enhanced climate change response and decision-making, pretén integrar diverses disciplines i perspectives locals, nacionals i transnacionals per millorar la capacitat de resposta envers el canvi climàtic. El director del CADS impartirà una conferència abordant la perspectiva de polítiques regionals, nacionals i europees en l'àmbit del canvi climàtic.
 
[Llegir-ho tot...]
 
Informe del CADS sobre la fonamentació del procés de reforma horària a Catalunya 20/03/2015
| Imprimir |  Correu
El Govern va acordar, el 18 de març de 2014, donar suport a la Iniciativa per a la reforma horària - Ara és l'hora i encarregar al CADS un dictamen de fonamentació de la transició cap a la reforma horària. Aquesta iniciativa ciutadana proposa generalitzar una jornada laboral més compacta i flexible, que permeti acotar millor el temps destinat a la feina i n'alliberi per a usos personals, familiars i socials.

L'anàlisi del CADS (Informe 5/2014) assenyala que la reforma horària pot contribuir a millorar el benestar físic i anímic de la població; augmentar la satisfacció laboral i la competitivitat de l'economia i, en conseqüència, generar una vida social de qualitat.
[Llegir-ho tot...]
 
Informe del CADS sobre el nou Pla Director de Mobilitat de la Regió Metropolitana de Barcelona 16/03/2015
| Imprimir |  Correu
El CADS va aprovar, en el darrer plenari del 2014, un informe preceptiu sobre el nou Pla Director de Mobilitat de la Regió Metropolitana de Barcelona (pdM) per al període 2013-2018 (Informe del CADS 6/2014). El pdM té per objecte planificar la mobilitat de la regió, tant de les persones com de les mercaderies, en tots els modes de transport.

L'informe del CADS és un dels informes preceptius per a l'aprovació del pdM, d'acord amb la llei de la mobilitat.
[Llegir-ho tot...]
 
Balanç del debat del CADS sobre el nou context energètic 12/03/2015
| Imprimir |  Correu
foto_taula_rodona_petroli.jpgEl CADS va organitzar, el 6 de març de 2015, una taula rodona per analitzar les causes i les conseqüències de les fluctuacions del preu del petroli en els darrers mesos i el canvi de context energètic a escala internacional. El debat va ser moderat pel president del CADS, Ferran Rodés, i va comptar amb la participació de 4 especialistes en polítiques energètiques i/o climàtiques.

En primer lloc, Teresa Ribera, directora del think tank francès IDDRI (Institut du développement durable et des relacions internationales) i ex-secretària d'Estat de Canvi Climàtic, va fer èmfasi en la necessitat d'aprofitar l'oportunitat dels preus baixos del petroli per a reforçar les polítiques de transició energètica i canvi climàtic que calen per a descarbonitzar l'economia.
[Llegir-ho tot...]
 
El CADS participa en l’organització de la MEDCOP21 10/03/2015
| Imprimir |  Correu
img_0233_vauzelle_climat_mediterranee-2ece9.jpgEl desembre de 2015 París acollirà la 21ena Conferència de les Parts del Conveni Marc de Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (COP21).

Prèviament, els dies 4 i 5 de juny de 2015, el govern de la regió Provence-Alpes-Côte d'Azur (PACA) organitza la MEDCOP21 - Fòrum de la societat civil mediterrània sobre el clima, amb l'objectiu d'analitzar les actuacions en matèria de mitigació i adaptació al canvi climàtic a la conca mediterrània i, especialment, la contribució que hi estan fent els diversos actors de la societat civil. El CADS participa en el disseny de la MEDCOP 21 a través del seu comitè organitzador.

Per a més informació: http://www.regionpaca.fr/medcop-21.html

 
<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 Següent > Final >>

Resultats 1 - 12 de 86
Agenda
Abril 2015
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3


Publicacions destacades

Darrers Informes
Informe 5/2014, sobre la fonamentació del procés de reforma horària a Catalunya
Informe 6/2014, sobre el Pla Director de Mobilitat de la Regió Metropolitana de Barcelona 2013-2018

Recomanats