Segueix-nos a    facebook
mida text - A +
Actualitat del CADS
Sessions de debat sobre economia circular a Brussel·les: 15 i 16 de juny de 2015 22/05/2015
| Imprimir |  Correu
economia_circular.jpgEl CADS coorganitza dos actes relacionats amb l’economia circular que tindran lloc els propers 15 i 16 de juny a Brussel·les:

1) Dilluns 15 de juny: sessió sobre els reptes clau per a les polítiques d’economia circular, organitzada per la xarxa European Environment and Sustainable Development Advisory Councils (EEAC). En aquesta sessió participaran membres de la Comissió Europea i del Parlament Europeu, així com representants de la European Federation of Waste Management and Environmental Services (FEAD) i de l’ONG Zero Waste Europe.  Durant l’acte cinc consells de l’EEAC presentaran els seus darrers informes sobre economia circular.  

2) Dimarts 16 de juny: jornada sobre el rol de l'ecodisseny en l'economia circular, organitzada pel DTES i el CADS, en col·laboració amb el Barcelona Centre de Disseny (BCD), la xarxa European Environment and Sustainable Development Advisory Councils (EEAC) i l’Association for Cities and Regions for Recycling and Sustainable Resource Management (ACR+). En aquesta jornada es comptarà amb ponents procedents de les institucions comunitàries, de la indústria del disseny, d’entitats i de xarxes empresarials.  Us podeu inscriure a aquesta jornada a través d’aquest formulari.

Tots dos actes tindran lloc a la seu de la Delegació del Govern de la Generalitat davant de la UE a Brussel·les (Rue de la Loi, 227).

pdf Programa de la sessió sobre els reptes clau per a les polítiques d’economia circular
pdf Programa de la jornada sobre el rol de l'ecodisseny en l'economia circular
 
COP21: Perspectives, reptes i oportunitats 13/05/2015
| Imprimir |  Correu
tous_ensemble_pour_le_climat.jpgDel 30 de novembre al 11 de desembre de 2015 tindrà lloc a París la 21ena Conferència de les Parts (COP 21) sobre canvi climàtic en el marc de les Nacions Unides, una reunió cabdal a l’hora de marcar l’agenda i adquirir els compromisos necessaris per fer front a un dels principals reptes de la societat contemporània, el canvi climàtic.

En aquest context, i en el marc de la celebració a Barcelona de la Carbon Expo, la Generalitat de Catalunya organitza el dimecres 27 de maig a les 18h un acte amb l’objectiu de fomentar el debat en relació amb els grans reptes que es plantegen en vistes a la COP21. Durant l’acte, que tindrà lloc al CaixaForum de Barcelona, es presentarà l’agenda internacional i catalana vers la COP21.

[Llegir-ho tot...]
 
Primera Setmana Europea del Desenvolupament Sostenible 17/04/2015
| Imprimir |  Correu
logo-esdw-en.pngEntre el 30 de maig i el 5 de juny de 2015 tindrà lloc la primera Setmana Europea del Desenvolupament Sostenible (European Sustainable Development Week), una iniciativa impulsada per la European Sustainable Development Network amb l’objectiu d’estimular i fer visibles les activitats, els projectes i els esdeveniments que promouen el desenvolupament sostenible arreu d’Europa.

La Setmana Europea del Desenvolupament Sostenible està oberta a la participació d’una gran varietat d’organitzacions, entre les quals governs, centres de recerca, centres educatius, empreses, associacions i altres entitats del món civil, així com al conjunt de la ciutadania. Tots ells hi poden participar presentant iniciatives que permetin visualitzar el seu compromís actiu amb el desenvolupament sostenible (conferències, exposicions, projectes educatius, etc.)

[Llegir-ho tot...]
 
‘Key challenges for European seas and oceans’ 14/04/2015
| Imprimir |  Correu
foto_web_key_challenges_for_european_seas_and_oceans.jpgLa xarxa European Environment and Sustainable Development Advisory Councils (EEAC) ha organitzat una jornada sobre els reptes clau per als mars i oceans, celebrada el 14 d’abril de 2015 a la seu de Brussel·les del Parlament Europeu.

En el marc d’aquesta jornada, que té per títol ‘Key challenges for European seas and oceans’, el grup de treball de l’EEAC sobre Afers Marins i Aigua ha realitzat la seva reunió anual.
[Llegir-ho tot...]
 
Presentació de l’Anuari de la Reforma Horària 2014 07/04/2015
| Imprimir |  Correu
reforma_horria.jpgLa Iniciativa per a la Reforma Horària presenta l'Anuari 2014 que recull la feina feta durant el seu primer any, centrat en la fonamentació de la reforma. En aquest anuari es recullen, entre altres, articles de l'Hble Sr. Francesc Homs, conseller de la Presidència, i del Sr. Ferran Rodés, president del CADS.
[Llegir-ho tot...]
 
El CADS participa al seminari 'Improving knowledge for enhanced climate change response and decision-making', organitzat per JPI Climate 27/03/2015
| Imprimir |  Correu
El director del CADS, Arnau Queralt, participarà en el seminari organitzat per la iniciativa JPI Connecting Climate Knowledge for Europe, que tindrà lloc els dies 21 i 22 d'abril de 2015 a Brussel·les. El seminari, que té per títol Improving knowledge for enhanced climate change response and decision-making, pretén integrar diverses disciplines i perspectives locals, nacionals i transnacionals per millorar la capacitat de resposta envers el canvi climàtic. El director del CADS impartirà una conferència abordant la perspectiva de polítiques regionals, nacionals i europees en l'àmbit del canvi climàtic.
 
[Llegir-ho tot...]
 
Informe del CADS sobre la fonamentació del procés de reforma horària a Catalunya 20/03/2015
| Imprimir |  Correu
El Govern va acordar, el 18 de març de 2014, donar suport a la Iniciativa per a la reforma horària - Ara és l'hora i encarregar al CADS un dictamen de fonamentació de la transició cap a la reforma horària. Aquesta iniciativa ciutadana proposa generalitzar una jornada laboral més compacta i flexible, que permeti acotar millor el temps destinat a la feina i n'alliberi per a usos personals, familiars i socials.

L'anàlisi del CADS (Informe 5/2014) assenyala que la reforma horària pot contribuir a millorar el benestar físic i anímic de la població; augmentar la satisfacció laboral i la competitivitat de l'economia i, en conseqüència, generar una vida social de qualitat.
[Llegir-ho tot...]
 
Informe del CADS sobre el nou Pla Director de Mobilitat de la Regió Metropolitana de Barcelona 16/03/2015
| Imprimir |  Correu
El CADS va aprovar, en el darrer plenari del 2014, un informe preceptiu sobre el nou Pla Director de Mobilitat de la Regió Metropolitana de Barcelona (pdM) per al període 2013-2018 (Informe del CADS 6/2014). El pdM té per objecte planificar la mobilitat de la regió, tant de les persones com de les mercaderies, en tots els modes de transport.

L'informe del CADS és un dels informes preceptius per a l'aprovació del pdM, d'acord amb la llei de la mobilitat.
[Llegir-ho tot...]
 
<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 Següent > Final >>

Resultats 1 - 12 de 88
Agenda
Maig 2015
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


Publicacions destacades

Darrers Informes
Informe 4/2014, d'aportacions del CADS a l'avantprojecte de llei catalana de canvi climàtic
Informe 5/2014, sobre la fonamentació del procés de reforma horària a Catalunya

Recomanats