Segueix-nos a    facebook
mida text - A +
Actualitat del CADS
El CADS participa al seminari 'Improving knowledge for enhanced climate change response and decision-making', organitzat per JPI Climate 27/03/2015
| Imprimir |  Correu
El director del CADS, Arnau Queralt, participarà en el seminari organitzat per la iniciativa JPI Connecting Climate Knowledge for Europe, que tindrà lloc els dies 21 i 22 d'abril de 2015 a Brussel·les. El seminari, que té per títol Improving knowledge for enhanced climate change response and decision-making, pretén integrar diverses disciplines i perspectives locals, nacionals i transnacionals per millorar la capacitat de resposta envers el canvi climàtic. El director del CADS impartirà una conferència abordant la perspectiva de polítiques regionals, nacionals i europees en l'àmbit del canvi climàtic.

JPI Climate és una iniciativa impulsada per 14 estats europeus per coordinar la recerca sobre canvi climàtic i finançar noves iniciatives de recerca de caràcter transnacional.

Per a més informació sobre el seminari: programa

 

 
Informe del CADS sobre la fonamentació del procés de reforma horària a Catalunya 20/03/2015
| Imprimir |  Correu
El Govern va acordar, el 18 de març de 2014, donar suport a la Iniciativa per a la reforma horària - Ara és l'hora i encarregar al CADS un dictamen de fonamentació de la transició cap a la reforma horària. Aquesta iniciativa ciutadana proposa generalitzar una jornada laboral més compacta i flexible, que permeti acotar millor el temps destinat a la feina i n'alliberi per a usos personals, familiars i socials.

L'anàlisi del CADS (Informe 5/2014) assenyala que la reforma horària pot contribuir a millorar el benestar físic i anímic de la població; augmentar la satisfacció laboral i la competitivitat de l'economia i, en conseqüència, generar una vida social de qualitat.
[Llegir-ho tot...]
 
Informe del CADS sobre el nou Pla Director de Mobilitat de la Regió Metropolitana de Barcelona 16/03/2015
| Imprimir |  Correu
El CADS va aprovar, en el darrer plenari del 2014, un informe preceptiu sobre el nou Pla Director de Mobilitat de la Regió Metropolitana de Barcelona (pdM) per al període 2013-2018 (Informe del CADS 6/2014). El pdM té per objecte planificar la mobilitat de la regió, tant de les persones com de les mercaderies, en tots els modes de transport.

L'informe del CADS és un dels informes preceptius per a l'aprovació del pdM, d'acord amb la llei de la mobilitat.
[Llegir-ho tot...]
 
Balanç del debat del CADS sobre el nou context energètic 12/03/2015
| Imprimir |  Correu
foto_taula_rodona_petroli.jpgEl CADS va organitzar, el 6 de març de 2015, una taula rodona per analitzar les causes i les conseqüències de les fluctuacions del preu del petroli en els darrers mesos i el canvi de context energètic a escala internacional. El debat va ser moderat pel president del CADS, Ferran Rodés, i va comptar amb la participació de 4 especialistes en polítiques energètiques i/o climàtiques.

En primer lloc, Teresa Ribera, directora del think tank francès IDDRI (Institut du développement durable et des relacions internationales) i ex-secretària d'Estat de Canvi Climàtic, va fer èmfasi en la necessitat d'aprofitar l'oportunitat dels preus baixos del petroli per a reforçar les polítiques de transició energètica i canvi climàtic que calen per a descarbonitzar l'economia.
[Llegir-ho tot...]
 
El CADS participa en l’organització de la MEDCOP21 10/03/2015
| Imprimir |  Correu
img_0233_vauzelle_climat_mediterranee-2ece9.jpgEl desembre de 2015 París acollirà la 21ena Conferència de les Parts del Conveni Marc de Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (COP21).

Prèviament, els dies 4 i 5 de juny de 2015, el govern de la regió Provence-Alpes-Côte d'Azur (PACA) organitza la MEDCOP21 - Fòrum de la societat civil mediterrània sobre el clima, amb l'objectiu d'analitzar les actuacions en matèria de mitigació i adaptació al canvi climàtic a la conca mediterrània i, especialment, la contribució que hi estan fent els diversos actors de la societat civil. El CADS participa en el disseny de la MEDCOP 21 a través del seu comitè organitzador.

Per a més informació: http://www.regionpaca.fr/medcop-21.html

 
Informe del CADS sobre els reptes energètics a Catalunya en l’horitzó 2030 10/03/2015
| Imprimir |  Correu
El CADS, per encàrrec de la Secretaria d'Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya, va elaborar un informe sobre els principals reptes energètics de Catalunya en l'horitzó del 2030, que va ser lliurat al conseller d'Empresa i Ocupació el passat mes de setembre.

L'informe, que ha tingut com a ponents el Dr. Mariano Marzo, catedràtic d'Estratigrafia i professor de Recursos Energètics i Geologia del Petroli de la Universitat de Barcelona, i el Dr. Josep Maria Serena, president de la Comissió de medi ambient del Col·legi d'Enginyers, identifica els vuit reptes que el consell considera prioritaris per Catalunya en l'àmbit energètic.
[Llegir-ho tot...]
 
Petroli a 60 dòlars: amenaça o oportunitat? 18/02/2015
| Imprimir |  Correu
oil-prices-drop2.jpgAquest divendres 6 de març el CADS organitza una taula rodona sobre la caiguda del preu del petroli dels darrers mesos. Sota el títol 'Causes i conseqüències de la fluctuació en el preu del petroli', farem èmfasi en els efectes -econòmics, geopolítics i sobre el canvi climàtic- d'aquest nou context energètic mundial.

Experts àmpliament reconeguts com el geòleg Mariano Marzo -membre del CADS- o l'advocat Heribert Padrol -membre del CAREC- ens ajudaran a entendre perquè el barril de petroli ha passat de costar 110 dòlars el juny de 2014 a 60 dòlars avui, quant pot durar aquesta situació, qui en surt guanyant i a qui en perjudica, etc.
[Llegir-ho tot...]
 
Informe del CADS sobre l’estratègia d'impuls a l’Economia Verda a Catalunya 23/12/2014
| Imprimir |  Correu
El passat mes de maig de 2014, el CADS va lliurar al Govern l’informe “Vers una economia més eficient en l’ús dels recursos, competitiva i baixa en carboni. Aportacions a l’estratègia d’impuls a l’economia verda a Catalunya. Informe del CADS 1/2014”, on el consell realitza aportacions referents a l’esborrany d’aquesta estratègia coordinada pel DTES. En aquest informe, el CADS presenta la seva visió sobre el perquè cal impulsar l’economia verda a escala internacional i europea, explicita la importància de les polítiques d’economia verda per a millorar la competitivitat de l’economia catalana i, en darrer lloc, realitza aportacions i recomanacions concretes sobre l’esborrany de l’estratègia d’impuls a l’Economia Verda de Catalunya.
 
Podeu consultar l’informe a través d'aquest enllaç.
 
 
<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 Següent > Final >>

Resultats 1 - 12 de 83
Agenda
Març 2015
23 24 25 26 27 28 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5


Publicacions destacades

Darrers Informes
Informe 5/2014, sobre la fonamentació del procés de reforma horària a Catalunya
Informe 6/2014, sobre el Pla Director de Mobilitat de la Regió Metropolitana de Barcelona 2013-2018

Recomanats