Segueix-nos a    facebook
mida text - A +
Actualitat del CADS
El Govern nomena membres del CADS 15/09/2014
| Imprimir |  Correu
web_-_consellers_i_director_cads.jpgEl 9 de setembre de 2014 el Govern, a proposta del president del CADS, va nomenar per un nou mandat de dos anys els següents membres del consell: la Dra. Josefina Castellví (vicepresidenta), el Sr. Sergi Ferrer-Salat, el Dr. Carles Ibáñez, la Dra. Maria del Carme Llasat, el Dr. Mariano Marzo, la Dra. Isabel Pont, el Dr. Josep Maria Serena i el Sr. Björn Stigson.

D'altra banda, també va nomenar per un primer mandat de dos anys la Dra. Puri Canals i Ventín, doctora en Bioquímica i Fisiologia per la Universitat de Barcelona i actualment presidenta de MedPan, la xarxa de gestors d'àrees marines protegides a la Mediterrània. Entre altres responsabilitats, la Dra. Canals ha estat vicepresidenta de la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura - IUCN (2000-2008) i presidenta de la Lliga per a la Defensa del Patrimoni Natural - DEPANA (1994-2010).

Podeu trobar més informació sobre la composició del CADS a través del següent enllaç.

pdf ACORD GOV/120/2014, de 9 de setembre

 
Informe 2/2014: “De residu a recurs: un primer pas vers una economia circular” 12/09/2014
| Imprimir |  Correu
precat20.jpgL'informe "De residu a recurs: un primer pas vers una economia circular" recull l'aportació del CADS al procés d'elaboració, per part de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC), del Programa general de prevenció i gestió de residus i recursos de Catalunya 2013-2020 (PRECAT20). El programa recull els objectius i les actuacions previstes en matèria de prevenció i gestió de residus per aquest període i integra en un únic document els anteriors programes de gestió de residus de Catalunya, formulats en base a la gestió dels residus en funció del seu origen (munipals, industrials i de construcció). El PRECAT20, basat en fluxos materials de residus, vol reforçar la condició de residu com a recurs, així com les sinèrgies existents en la gestió dels diferents fluxos materials independentment del seu origen.

Podeu consultar l'informe a través d'aquest enllaç .
 
‘Looking at the Future: the transition towards Green Economy’ 03/09/2014
| Imprimir |  Correu
v_140328_ecosost_7967.jpgEl Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya (CADS) i la xarxa European Environment and Sustainable Development Advisory Councils (EEAC) organitzen, el proper 1 d'octubre, una taula rodona sobre la transició cap a l'Economia Verda.

El debat, moderat per Ferran Rodés (President del CADS), comptarà amb la participació de:

- Sra. Dominique Dron, membre del Conseil Géneral de l'Economie, de l'Industrie, de l'Énergi et des Tecnologies (CGE) de França i ex-comissionada general per al desenvolupament sostenible de França;

- Sr. Simon Upton, director de medi ambient de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) i exministre de medi ambient, ciència i tecnologia de Nova Zelanda;

- Sr. Bjorn Stigson, expresident del World Business Council for Sustainable development (WBCSD) i membre del CADS;

- Sr. José Manuel Entrecanales, president i conseller delegat d'ACCIONA. Membre de la Comissió Executiva del WBCSD.

pdf Invitació en català
pdf Invitation in English
pdf CV ponents

 

[Llegir-ho tot...]
 
El CADS participa al seminari “Towards a Global System of Multi-Level Climate Governance” 03/09/2014
| Imprimir |  Correu

postdam.pngEl CADS, a través del seu director, el Sr. Arnau Queralt, participa el dia 8 de setembre de 2014 al seminari Towards a Global System of Multi-Level Climate Governance. El seminari, organitzat per l’Institut for Advanced Sustainability Studies (IASS) i la Freie Universität Berlin, té com a objectiu discutir la dinàmica de les polítiques de canvi climàtic en un sistema de governança multinivell.

 

El seminari comptarà amb la participació, entre altres, del Professor Hans Bruyninckx, director executiu de l’Agència Europea del Medi Ambient, i de la Professora Miranda Schreurs, directora del Centre de Recerca en Polítiques Ambientals de la Freie Universität Berlin i presidenta de la xarxa European Environment and Sustainable Development Adivsory Councils. Està confirmada la participació, també, de representants d’institucions internacionals i europees i investigadors procedents d’universitats i centres de recerca d’Alemanya, Holanda, Índia i Xina.

 
La documentació de la 6a Jornada sobre el canvi climàtic a Catalunya, al web. 22/07/2014
| Imprimir |  Correu
6a_jornada_canvi_climtic_14.jpgJa teniu a la vostra disposició les fotografies, les presentacions i els pòsters de la 6a Jornada anual d'actualització de coneixements sobre el canvi climàtic a Catalunya, celebrada al Monestir de les Avellanes els dies 26 i 27 de juny de 2014. Properament es publicarà també el document amb les conclusions de la jornada.

Podeu accedir-hi clicant aquí .
 
22a Conferència anual de la xarxa EEAC: "Social capital and human aspects of sustainable development" (Budapest, octubre 2014) 10/07/2014
| Imprimir |  Correu
budapest_parliament-buildings.jpgLa xarxa European Environment and Sustainable Development Advisory Councils (EEAC) organitza, el proper 16 d'octubre de 2014, la seva 22a conferència anual, que porta per títol Social capital and human aspects of sustainable development

Durant la conferència, ponents d'alt nivell debatran sobre els principals reptes als quals la Unió Europea ha de fer front en matèria de demografia, salut, desequilibris generacionals i de governança de la sostenibilitat. Entre els ponents que ja han confirmat la seva participació destaquem:

Sra. Magda Aelvoet. Presidenta del Consell Federal Belga sobre Desenvolupament Sostenible i ex-ministra federal de Consum, Salut Pública i Medi Ambient de Bèlgica.
 
Sr. Peter Davies. Comissari per Futurs Sostenibles de Gal•les.
 
Sr. José Viriato Soromenho Marques. Catedràtic de la Facultat de Lletres de la Universitat de Lisboa, membre del Consell Nacional per al Desenvolupament Sostenible de Portugal i membre del High Level Group on Energy and Climate Change del president de la Comissió Europea.

La conferència s'organitza coincidint amb l'assemblea anual de la xarxa i tindrà lloc a Budapest, en el recinte del Parlament d'Hongria. El CADS és membre de la xarxa des de l'any 2004 (l'any 2003 s'hi va incorporar com a consell associat) i des d'octubre de 2012 el seu director és membre del comitè de direcció de la xarxa. 

Per a més informació sobre el programa i els ponents, així com sobre les inscripcions, podeu consultar la pàgina següent: http://www.eeac-net.org/ 

 
6a Jornada anual d’actualització de coneixements sobre el canvi climàtic a Catalunya 20/06/2014
| Imprimir |  Correu
foto_avellanes_web.jpg
Els dies 26 i 27 de juny el CADS i el Grup d'Experts en Canvi Climàtic de Catalunya organitzen, al monestir de les Avellanes (Os de Balaguer), la 6a Jornada anual d’actualització de coneixements sobre el canvi climàtic a Catalunya. En aquesta edició, les conferències i debats (en anglès i català, sense traducció simultània) estaran centrats en la dimensió social del canvi climàtic. 

Per poder facilitar el debat entre els assistents, l'aforament és limitat i l'admissió vindrà determinada per rigorós ordre de presentació de la sol·licitud d'inscripció. Per a més informació, podeu posar-vos en contacte amb el CADS a través de correu electrònic a l’adreça Aquest correu electrònic és protegit contra spam bots, necessiteu JavaScript habilitat per veure'l .
 

Us adjuntem aquí el programa per a la vostra informació.

For english program please click here.

 
El CADS, membre del consell assessor del Barcelona BioEconomy Forum 18/06/2014
| Imprimir |  Correu
bioeco_barcelona.jpgEl CADS, a través del seu president, s'incorpora al consell assessor del Barcelona Bioeconomy Forum, trobada d'alt nivell sobre economia i desenvolupament sostenible en el món forestal al Mediterrani i a l'hemisferi sud. Aquest fòrum tindrà lloc a Barcelona amb periodicitat biennal i la seva primera edició tindrà lloc al Recinte Modernista de l'Hospital de Sant Pau els dies 27 i 28 de novembre de 2014.   

El BioEconomy Forum està organitzat pel Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya, el Koli Forum, el European Forest Institute (EFI), l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA), el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC) i la Fundació del Recinte Modernista de Sant Pau. El seu consell assessor, on participa el CADS, està presidit pel Dr. Martí Boada, membre del senat del CADS, i està integrat per representats de la comunitat científica i empresarial, organitzacions ambientalistes i institucions internacionals, europees i catalanes. 
 

Per a més informació:
http://www.bioecobcn.com/
 
 
<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 Següent > Final >>

Resultats 1 - 12 de 76
Agenda
Setembre 2014
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5


Publicacions destacades

Darrers Informes
Informe 2/2014, sobre el Programa general de prevenció i gestió de residus i recursos de Catalunya 2013-2020 (PRECAT20)
Informe 2/2012. Aportacions al pla de l’energia i el canvi climàtic de Catalunya 2012-2020

Recomanats