Segueix-nos a    facebook
mida text - A +
Actualitat del CADS
El CADS, a la presidència de la xarxa europea de consells assessors en medi ambient i desenvolupament sostenible (EEAC) 15/10/2014
| Imprimir |  Correu
eeac_logo_retallat.jpgEls membres de la xarxa European Environment and Sustainable Development Advisory Councils (EEAC) han escollit el director del CADS, Arnau Queralt, com nou president de la xarxa pel període 2015-2016. L’elecció ha tingut lloc durant l’assemblea anual de l’EEAC, celebrada el 15 d’octubre de 2014 a Budapest.

La xarxa EEAC reuneix consells assessors de governs estatals i regionals d’arreu d’Europa (Alemanya, Bèlgica, Catalunya, Flandes, França, Holanda, Hongria, Irlanda, Montenegro i Portugal). L’EEAC configura un marc operatiu comú per organitzar activitats, intercanviar coneixements i debatre sobre temes de desenvolupament sostenible tant a nivell intern com a escala europea. La xarxa també constitueix una plataforma per abordar conjuntament els futurs temes estratègics que haurà d'afrontar la Unió Europea en l'àmbit del desenvolupament sostenible.

Entre les recents activitats de l’EEAC, destaca el seminari internacional Safe Operating Space - Current State of Debate and Considerations for National Policies, que es va celebrar a Brussel·les el gener de 2014 i va ser organitzat pel CADS, l’EEAC i el Ministeri Federal Alemany per al Medi Ambient, la Conservació de la Natura, l’Habitatge i la Seguretat Nuclear (BMUB). Podeu consultar-ne les conclusions que va publicar el el CADS, junt amb l’EEAC, des d'aquí.
 
22a Conferència anual de la xarxa EEAC (Budapest, 15-17 octubre 2014) 14/10/2014
| Imprimir |  Correu
budapest_parliament-buildings.jpgLa xarxa European Environment and Sustainable Development Advisory Councils (EEAC) organitza, el proper 16 d'octubre de 2014, la seva 22a conferència anual, que porta per títol A balanced future - Social capital and human aspects of sustainable development

Durant la conferència, ponents d'alt nivell debatran sobre els principals reptes als quals la Unió Europea ha de fer front en matèria de demografia, salut, desequilibris generacionals i de governança de la sostenibilitat. Entre aquests ponents, destaquem:

Sra. Magda Aelvoet. Presidenta del Consell Federal Belga sobre Desenvolupament Sostenible i ex-ministra federal de Consum, Salut Pública i Medi Ambient de Bèlgica.
 
• Sr. Peter Davies. Comissari per Futurs Sostenibles de Gal·les.

Sr. José Viriato Soromenho Marques. Catedràtic de la Facultat de Lletres de la Universitat de Lisboa, membre del Consell Nacional per al Desenvolupament Sostenible de Portugal. Va ser membre del High Level Group on Energy and Climate Change del president de la Comissió Europea.

• Sra. Teresa Franquesa. Directora de Gestió del Coneixement de l'Àrea d'Hàbitat Urbà de l'Ajuntament de Barcelona i membre del Senat del CADS.
 
La conferència s'organitza coincidint amb l'assemblea anual de la xarxa i tindrà lloc a Budapest, en el recinte del Parlament d'Hongria. El CADS és membre de la xarxa des de l'any 2004 (l'any 2003 s'hi va incorporar com a consell associat) i des d'octubre de 2012 el seu director és membre del comitè de direcció de la xarxa. Actualment el CADS participa activament als grups de treball de la xarxa sobre Afers Marins, Energia i Desenvolupament Sostenible.

Per a més informació sobre el programa i els ponents, així com sobre les inscripcions, podeu consultar la pàgina següent: http://www.eeac-net.org/ 

 
Participació del CADS a la Setmana europea de les Ciutats i les Regions 13/10/2014
| Imprimir |  Correu
open_days_foto.jpgEl director del CADS, Arnau Queralt, ha estat part del panell de discussió de la conferència Interregional cooperation on sustainable and smart development for the economy based on well-being: towards EXPO 2015, junt amb un representant del Banc Europeu d'Inversions (BEI), el ministre d'Agricultura de Lombardia, i altres representants d'Emilia-Romagna i del Comitè de les Regions.

Enllaç: notícia Delegació del Govern de la Generalitat davant la Unió Europea.
 
Balanç del darrer debat sobre l’economia verda organitzat pel CADS 09/10/2014
| Imprimir |  Correu
foto_web_green_economy.jpgEl dia 1 d’octubre va tenir lloc, a la Pedrera, la segona taula rodona sobre Economia Verda organitzada pel CADS aquest any 2014. El debat, amb el títol ‘Looking into the Future: the transition towards Green Economy’, va ser moderat pel president del CADS i va reunir a experts internacionals en aquesta matèria.

Els ponents van identificar l’ús eficient dels recursos naturals con un dels principals objectius de l’economia. També van reflexionar sobre la necessitat de redefinir el concepte de creixement, així com d’identificar una bateria d’indicadors per l’economia verda.
[Llegir-ho tot...]
 
El CADS participa als EU Open Days 2014 07/10/2014
| Imprimir |  Correu
open_days.jpgEl 7 d’octubre de 2014 el CADS participa al seminari Interregional cooperation on sustainable and smart development for the economy based on well-being: towards EXPO 2015, el qual tindrà lloc a Brussel·les.

Aquest seminari se celebra en el marc dels EU Open Days 2014, coneguts també com Setmana europea de les Ciutats i les Regions, que s’organitzen anualment per la Comissió Europea i el Comitè de les Regions.

El partenariat "Motors for Growth" ha organitzat aquest debat amb la finalitat de promoure l’economia basada en el benestar com una de les claus per impulsar el creixement sostenible a Europa. Hi participaran representants d’institucions financeres, del sector privat i públic a nivell regional amb l’objectiu d’identificar sinergies per impulsar la innovació, el creixement i la creació de nous llocs de treball.

Per a més informació, podeu consultar el següent enllaç
 
El Govern nomena membres del CADS 15/09/2014
| Imprimir |  Correu
web_-_consellers_i_director_cads.jpgEl 9 de setembre de 2014 el Govern, a proposta del president del CADS, va nomenar per un nou mandat de dos anys els següents membres del consell: la Dra. Josefina Castellví (vicepresidenta), el Sr. Sergi Ferrer-Salat, el Dr. Carles Ibáñez, la Dra. Maria del Carme Llasat, el Dr. Mariano Marzo, la Dra. Isabel Pont, el Dr. Josep Maria Serena i el Sr. Björn Stigson.

D'altra banda, també va nomenar per un primer mandat de dos anys la Dra. Puri Canals i Ventín, doctora en Bioquímica i Fisiologia per la Universitat de Barcelona i actualment presidenta de MedPan, la xarxa de gestors d'àrees marines protegides a la Mediterrània. Entre altres responsabilitats, la Dra. Canals ha estat vicepresidenta de la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura - IUCN (2000-2008) i presidenta de la Lliga per a la Defensa del Patrimoni Natural - DEPANA (1994-2010).

Podeu trobar més informació sobre la composició del CADS a través del següent enllaç.

pdf ACORD GOV/120/2014, de 9 de setembre

 
Informe 2/2014: “De residu a recurs: un primer pas vers una economia circular” 12/09/2014
| Imprimir |  Correu
precat20.jpgL'informe "De residu a recurs: un primer pas vers una economia circular" recull l'aportació del CADS al procés d'elaboració, per part de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC), del Programa general de prevenció i gestió de residus i recursos de Catalunya 2013-2020 (PRECAT20). El programa recull els objectius i les actuacions previstes en matèria de prevenció i gestió de residus per aquest període i integra en un únic document els anteriors programes de gestió de residus de Catalunya, formulats en base a la gestió dels residus en funció del seu origen (municipals, industrials i de construcció). El PRECAT20, basat en fluxos materials de residus, vol reforçar la condició de residu com a recurs, així com les sinèrgies existents en la gestió dels diferents fluxos materials independentment del seu origen.

Podeu consultar l'informe a través d'aquest enllaç.
 
‘Looking into the Future: the transition towards Green Economy’ 03/09/2014
| Imprimir |  Correu
v_140328_ecosost_7967.jpgEl Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya (CADS) i la xarxa European Environment and Sustainable Development Advisory Councils (EEAC) organitzen, el proper 1 d'octubre, una taula rodona sobre la transició cap a l'Economia Verda.

El debat, moderat per Ferran Rodés (President del CADS), comptarà amb la participació de:

- Sra. Dominique Dron, membre del Conseil Géneral de l'Economie, de l'Industrie, de l'Énergi et des Tecnologies (CGE) de França i ex-comissionada general per al desenvolupament sostenible de França;

- Sr. Simon Upton, director de medi ambient de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) i exministre de medi ambient, ciència i tecnologia de Nova Zelanda;

- Sr. Bjorn Stigson, expresident del World Business Council for Sustainable development (WBCSD) i membre del CADS;

- Sra. Carmen Becerril, consellera d'ACCIONA.


pdf Invitació en català
pdf Invitation in English
pdf CV ponents

 

[Llegir-ho tot...]
 
<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 Següent > Final >>

Resultats 1 - 12 de 79
Agenda
Octubre 2014
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2


Publicacions destacades

Darrers Informes
Informe 2/2014, sobre el Programa general de prevenció i gestió de residus i recursos de Catalunya 2013-2020 (PRECAT20)
Informe 2/2012. Aportacions al pla de l’energia i el canvi climàtic de Catalunya 2012-2020

Recomanats