Segueix-nos a    facebook
mida text - A +
Actualitat del CADS
Taula rodona “Looking at the future: the transition towards green economy” (Barcelona, 1 d’octubre 2014) 31/07/2014
| Imprimir |  Correu
v_140328_ecosost_7967.jpgEl proper 1 d'octubre (de 9 a 11 del matí) el CADS organitza una nova sessió de debat a l'entorn de la transició vers l'economia verda. Moderada pel Sr. Ferran Rodés, president del Consell, comptarà amb la participació, entre altres, de:

- Sra. Dominique Dron, membre del Conseil Géneral de l'Economie, de l'Industrie, de l'Énergie et des Tecnologies (CGE) de França i ex-comissionada general pel desenvolupament sostenible de França.

- Sr. Bjorn Stigson, membre del CADS i ex-president del World Business Council for Sustainable Development (WBCSD).

- Sr. Simon Upton, director de medi ambient a l'OECD.

Ens agradaria comptar amb la vostra assistència. Durant la primera setmana de setembre us facilitarem, a través d'aquesta web, el programa i informació sobre el procediment d'inscripció al debat.

 
La documentació de la 6a Jornada sobre el canvi climàtic a Catalunya, al web. 22/07/2014
| Imprimir |  Correu
6a_jornada_canvi_climtic_14.jpgJa teniu a la vostra disposició les fotografies, les presentacions i els pòsters de la 6a Jornada anual d'actualització de coneixements sobre el canvi climàtic a Catalunya, celebrada al Monestir de les Avellanes els dies 26 i 27 de juny de 2014. Properament es publicarà també el document amb les conclusions de la jornada.

Podeu accedir-hi clicant aquí .
 
22a Conferència anual de la xarxa EEAC: "Social capital and human aspects of sustainable development" (Budapest, octubre 2014) 10/07/2014
| Imprimir |  Correu
budapest_parliament-buildings.jpgLa xarxa European Environment and Sustainable Development Advisory Councils (EEAC) organitza, el proper 16 d'octubre de 2014, la seva 22a conferència anual, que porta per títol Social capital and human aspects of sustainable development

Durant la conferència, ponents d'alt nivell debatran sobre els principals reptes als quals la Unió Europea ha de fer front en matèria de demografia, salut, desequilibris generacionals i de governança de la sostenibilitat. Entre els ponents que ja han confirmat la seva participació destaquem:

Sra. Magda Aelvoet. Presidenta del Consell Federal Belga sobre Desenvolupament Sostenible i ex-ministra federal de Consum, Salut Pública i Medi Ambient de Bèlgica.
 
Sr. Peter Davies. Comissari per Futurs Sostenibles de Gal•les.
 
Sr. José Viriato Soromenho Marques. Catedràtic de la Facultat de Lletres de la Universitat de Lisboa, membre del Consell Nacional per al Desenvolupament Sostenible de Portugal i membre del High Level Group on Energy and Climate Change del president de la Comissió Europea.

La conferència s'organitza coincidint amb l'assemblea anual de la xarxa i tindrà lloc a Budapest, en el recinte del Parlament d'Hongria. El CADS és membre de la xarxa des de l'any 2004 (l'any 2003 s'hi va incorporar com a consell associat) i des d'octubre de 2012 el seu director és membre del comitè de direcció de la xarxa. 

Per a més informació sobre el programa i els ponents, així com sobre les inscripcions, podeu consultar la pàgina següent: http://www.eeac-net.org/ 

 
6a Jornada anual d’actualització de coneixements sobre el canvi climàtic a Catalunya 20/06/2014
| Imprimir |  Correu
foto_avellanes_web.jpg
Els dies 26 i 27 de juny el CADS i el Grup d'Experts en Canvi Climàtic de Catalunya organitzen, al monestir de les Avellanes (Os de Balaguer), la 6a Jornada anual d’actualització de coneixements sobre el canvi climàtic a Catalunya. En aquesta edició, les conferències i debats (en anglès i català, sense traducció simultània) estaran centrats en la dimensió social del canvi climàtic. 

Per poder facilitar el debat entre els assistents, l'aforament és limitat i l'admissió vindrà determinada per rigorós ordre de presentació de la sol·licitud d'inscripció. Per a més informació, podeu posar-vos en contacte amb el CADS a través de correu electrònic a l’adreça Aquest correu electrònic és protegit contra spam bots, necessiteu JavaScript habilitat per veure'l .
 

Us adjuntem aquí el programa per a la vostra informació.

For english program please click here.

 
El CADS, membre del consell assessor del Barcelona BioEconomy Forum 18/06/2014
| Imprimir |  Correu
bioeco_barcelona.jpgEl CADS, a través del seu president, s'incorpora al consell assessor del Barcelona Bioeconomy Forum, trobada d'alt nivell sobre economia i desenvolupament sostenible en el món forestal al Mediterrani i a l'hemisferi sud. Aquest fòrum tindrà lloc a Barcelona amb periodicitat biennal i la seva primera edició tindrà lloc al Recinte Modernista de l'Hospital de Sant Pau els dies 27 i 28 de novembre de 2014.   

El BioEconomy Forum està organitzat pel Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya, el Koli Forum, el European Forest Institute (EFI), l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA), el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC) i la Fundació del Recinte Modernista de Sant Pau. El seu consell assessor, on participa el CADS, està presidit pel Dr. Martí Boada, membre del senat del CADS, i està integrat per representats de la comunitat científica i empresarial, organitzacions ambientalistes i institucions internacionals, europees i catalanes. 
 

Per a més informació:
http://www.bioecobcn.com/
 
 
Publicades les conclusions del Seminari internacional "Safe Operating Space - Current State of Debate and Considerations for National Policies" 04/06/2014
| Imprimir |  Correu
portada_publicaci_sos.jpgEl CADS, juntament amb la Xarxa Europea de Consells Assessors sobre Medi Ambient i Desenvolupament Sostenible (EEAC), acaba de publicar les conclusions del seminari internacional Safe Operating Space - Current State of Debate and Considerations for National Policies, que es va celebrar a Brussel.les el passat mes de gener de 2014. El seminari va ser organitzat pel CADS, l’EEAC i el Ministeri Federal Alemany per al Medi Ambient, la Conservació de la Natura, l’Habitatge i la Seguretat Nuclear (BMUB).

El concepte de Safe Operating Space fa referència a l’existència d’uns límits biofísics a nivell planetari (en anglès, planetary boundaries) que convé no sobrepassar per a salvaguardar el funcionament dels sistemes naturals tal com els coneixem ara. A partir de la seva formulació per un equip de prestigiosos cientifics, l'any 2009, s’ha generat un gran debat sobre els diferents àmbits que abasta i sobre les possibilitats d’utilitzar-lo com a marc conceptual per establir objectius i polítiques a nivell internacional.
[Llegir-ho tot...]
 
Jornada de presentació del 5è Informe de l'IPCC - 29 d'abril de 2014 24/04/2014
| Imprimir |  Correu
jornada_la_pedrera.jpgEl passat dimarts, 29 d'abril, va tenir lloc la Jornada "Adaptació i mitigació del canvi climàtic: presentació dels darrers informes de l'IPCC", organitzada pel Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS), el Grup d’Experts de Canvi Climàtic de Catalunya (GECCC) i l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic (OCCC), amb la col·laboració de la Fundació Catalunya-La Pedrera.

En aquesta jornada diversos experts van facilitar les claus per entendre la importància i el contingut dels volums II (Impactes, adaptació i vulnerabilitat), aprovat el 29 de març, i III (Mitigació del canvi climàtic), aprovat el 12 d'abril, del 5è Informe sobre el Canvi Climàtic de l’IPCC que, juntament amb el volum I (bases científiques del canvi climàtic) publicat l’octubre de 2013, conformen la totalitat del 5è Informe. Aquests documents recullen el coneixement més exhaustiu i actualitzat en matèria de canvi climàtic i les seves conclusions són fonamentals tant pels governs com pel institucions econòmiques, empreses i el conjunt de la ciutadania perquè el canvi climàtic incideix en pràcticament totes les àrees econòmiques, socials i ambientals.
[Llegir-ho tot...]
 
Aprovació del Decret 41/2014, d'1 d'abril, del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya 07/04/2014
| Imprimir |  Correu
pati-tarongers.jpgEl passat 1 d'abril el Govern va aprovar un nou decret que regula el CADS per reforçar el seu caràcter d’òrgan d’assessorament estratègic i li atorga les funcions següents (precisant, també, alguns àmbits de treball prioritaris):

a) Assessorar el Govern en l’àmbit del desenvolupament sostenible i, especialment, en la integració de la sostenibilitat en les polítiques, instruments de planificació territorial i sectorial, en projectes legislatius i normatius i en projectes o iniciatives estratègiques impulsades pel Govern.

b) Analitzar les polítiques estratègiques per al desenvolupament sostenible impulsades pel Govern, especialment les relatives a l’energia, l’aigua, la seguretat alimentària, el canvi climàtic i l’economia verda, i formular propostes en aquests àmbits.

c) Promoure la transferència de coneixement i el diàleg entre el Govern, el món acadèmic i la societat civil en l’àmbit del desenvolupament sostenible.

[Llegir-ho tot...]
 
<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 Següent > Final >>

Resultats 1 - 12 de 73
Agenda
Setembre 2014
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5


Publicacions destacades

Darrers Informes
Informe 3/2013, sobre el Pla Director d’Infraestructures del Transport Públic de la Regió Metropolitana de Barcelona 2011-2020
Informe 3/2012. Consideracions prèvies a la llei de canvi climàtic de Catalunya

Recomanats